Menu

Atilla Erdem werkte samen met zijn gezin aan ‘De vliegende soepkip’

Atilla is opgegroeid in een gezin waar dat ‘jezelf uitdrukken’ niet vanzelfsprekend was. Nu uit hij zich via zijn verhalen en fotografiewerk. Voor Sesam 2.0 schreef hij zijn derde verhaal. Zijn vrouw Olivia is beeldhouwster. Ze is gefascineerd door beelden. Voor de eerste keer illustreerde ze een prentenboek. Samen hebben ze een zoon Ilias.

Atilla: “Ik liep al een tijdje met het idee om Ilias, mijn zoon, een rol te geven in een kinderverhaal. Ook zijn vriendjes zouden er in voorkomen. Hij vond het idee best wel cool.”

“Als ik een goede titel heb, komt de rest meestal vanzelf. De titel is ontstaan op het pleintje dicht bij ons huis. Ik zat op een bankje met een stapel reclamefolders. Ik zag een soepkip in promotie. Niet de prijs, maar de vleugels trokken mijn aandacht. Spontaan dacht ik aan ‘De vliegende soepkip’. De titel was geboren en de rest volgde vanzelf.”

“Samen een kindje maken is gemakkelijker dan samen een kinderboek maken. Op creatief vlak samenwerken was niet vanzelfsprekend voor ons. We zijn allebei creatieve einzelgängers en werken het liefst alleen. De uitdaging was om samen tot een consensus te komen.”

“Ik wou heel graag mee werken met Sesam 2.0 omdat de visie rond diversiteit me ontzettend aanspreekt.” (Olivia van Trigt)

Atilla: “Voor Olivia was het de eerste keer dat ze als illustrator aan de slag ging. Studio Sesam durft nieuwe mensen een kans te geven. Een kinderboek lijkt soms heel eenvoudig, maar er komt ontzettend veel bij kijken. Ook al is het voor kinderen geschreven, elk detail moet wel kloppen. Kinderen zijn heel erg opmerkzaam. In het begin verliep de samenwerking dan ook moeizaam. Gelukkig bleven we er rustig bij want we wilden allebei dat ons project lukte. En nu zijn we er echt heel trots op én Ilias ook natuurlijk. En zo dragen we weer bij om meer boeken rond diversiteit op de markt te brengen.”

“De vliegende soepkip is echt een heel cool boek geworden!” (Ilias, zoon van Atilla & Olivia)

 

 

 

 

Op het Sesam-festival kan je met beide auteurs kennismaken.
Meer info over ‘De vliegende soepkip’, klik hier.