Menu

Azmi en Marie, samen een boek maken is prettig!

Azmi Latif: “Mijn kinderen krijgen het beste van beide culturen mee!”

“Mijn ouders zijn 40 jaar geleden uit Pakistan naar Nederland gekomen. Zelf ben ik in Rotterdam geboren en opgegroeid in twee culturen. Thuis was ik Pakistaanse en buitenshuis een Rotterdammer. Samen met mijn twee zussen en ouders zijn we een hecht gezinnetje. Inmiddels zijn mijn zussen geëmigreerd naar het buitenland. Ik heb een eigen gezin opgebouwd. Mijn kinderen voed ik op met de levenservaring die ikzelf heb opgebouwd: zij krijgen het beste van de beide culturen mee!

IK BEN GEEN LOTTE OF TOM

“Een diverse samenleving is een rijke samenleving voor mij. We kunnen zoveel leren van elkaar. We hoeven er geen verre reizen voor te maken. De culturen en diversiteit ligt voor ons op straat. Toen ik kind was, ging ik elke week naar de bibliotheek. Ik herkende me echter niet in de verhalen. Ik was geen Lotte of Tom. Dit heeft sporen nagelaten op mijn gevoel van zelfvertrouwen (of een gebrek eraan). Mijn eigen kinderen wens ik een boekenkast vol kleur en herkenning.”

“Ik heb bestuurskunde gestudeerd en jarenlang voor de overheid gewerkt. Maar daar lag mijn hart niet en ben ik uiteindelijk het welzijnswerk ingedoken. Verder heb ik hier en daar wat artikelen geschreven voor kranten en het boek ‘Borst Vooruit’. Toen ik over Sesam 2.0 hoorde, leek het alsof iemand een kijkje in mijn hoofd had genomen en alles op papier gezet had. Ik stond perplex. Ik heb dan ook gretig de kans gepakt om mee te kunnen doen.”

Marie Van Praag: “Kinderen ontdekken de wereld en de eigen identiteit”

“Ik kom uit een warme familie waar er vaak verhalen verzonnen werden. We maakten vaak lange wandelingen waar we elkaars verhalen aanvulden. Ik ben op mijn 18de in Gent gaan studeren aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (Kask) waar ik eerst Vrije Grafiek heb gestudeerd, daarna Illustratie. Nu deel ik mijn tijd tussen lesgeven en illustreren.”

“Als leerkracht merk ik dat kinderen en jongeren erg veel bezig zijn met het ontdekken van de wereld en de zoektocht naar hun eigen identiteit. Kinderboeken zijn een leuke manier om onderwerpen bespreekbaar te maken maar ook om kinderen herkenning te geven en zich goed te laten voelen in hun eigen vel. Ik luister graag naar mensen. We moeten respect tonen voor elkaar en op zoek gaan naar dingen die ons verbinden. ”

EIGEN GRENZEN VERLEGGEN

“Mijn stijl is erg poëtisch. Ik werk graag met kleur in lagen en in vlakken. Eerder maakte ik al illustraties voor tijdschriften en deed ik mee aan groepstentoonstellingen. Sesam 2.0 is een nieuwe uitdaging. Het idee om in groep te werken, trok me erg aan. Door samen te werken word je uitgedaagd om je eigen grenzen te verleggen. Samen een kinderboek maken is erg leuk.”

 

Mmmm, toch wel lekker CoverIn oktober 2017 gaven Azmi en Marie samen Mmmm, toch wel lekker … uit.