Menu

Floor en Ilse delen dezelfde brandende ambitie: kinderboeken maken!

Floor Tinga tekende als kind aldoor stripverhalen. De creativiteit verdween voor een poosje in de diepvries tijdens haar studies journalistiek en moderne kunst. Ilse Hermans tekende als kind ook kinderboeken. Later volgde ze een lerarenopleiding plastische opvoeding en een kunstopleiding illustratie in Antwerpen. Zowel Floor als Ilse delen dezelfde brandende ambitie: ze willen kinderboeken schrijven en illustreren. 

Van waar komt je interesse in kinderboeken en diversiteit?
Floor: “Ieder mens is anders. Zelfs binnen één groep is niemand gelijk. Een superdiverse samenleving beschouw ik dus als een vanzelfsprekend iets. Zelf heb ik als kind in Zuid-Afrika en op Curaçao gewoond, waardoor ik begrijp hoe het is om in een andere cultuur je weg te moeten vinden.”
Ilse: “Toen ik ging studeren in de stad is ook de diversiteit in mijn leven geslopen. Dankzij mijn diverse klasgenoten, leerkrachten en vrienden ben ik als persoon rijker geworden. Het maakt je zelfverzekerder, minder angstig en genuanceerder. Het is een cadeau dat je als mens gewoon met beide handen moet grijpen.”

Waarom Sesam?
Floor: “Sesam 2.0 zie ik als mijn kans om mijn droom als kinderboekenschrijver en illustrator verder vorm te geven. Dat we samen een boek kunnen maken, vind ik geweldig. Via de workshops krijgen we inhoudelijke en praktische handvaten mee.”
Ilse: “Tijdens mijn opleiding als illustrator kwam ik tot het besef dat je samen sterker staat. Ik kan niet alles even goed dus het loont altijd de moeite om de koppen bij elkaar te steken en de handen in elkaar te slaan. Dat is precies wat Sesam 2.0 doet. Mensen samenbrengen. Voor mij kwam het als een kers op de taart.” 

Hoe verloopt de samenwerking?
Floor: “Onze focus ligt op humor en we geven een positieve draai aan het ‘anders zijn’. Daarin  zitten we helemaal op één lijn. Ilse en ik zijn van meet af aan een geweldig duo en ik ben helemaal weg van haar illustraties!”
Ilse: “Floor illustreert zelf ook en ze geeft me vaak leuke ideeën voor de beelden bij het verhaal. En als illustrator bedenk ik ook graag verhalen dus af en toe geef ik haar een idee voor een verrassende wending. De verhalen van Floor zijn zo fantasievol en beeldend dat ze een plezier zijn om te illustreren!”
Samen:
“Humor en optimisme zal je zeker terug vinden in ons Sesam-kinderboek. We willen ook meegeven dat iedereen anders is en dat het geen probleem hoeft te zijn. We kunnen niet wachten tot ons Sesam-boek in de winkels ligt.”

Sssst … Studio Sesam werkt. Floor Tinga en Ilse Hermans werken samen aan een superdivers prentenboek voor kinderen van 5 tot 8 jaar. Uitgave te verwachten tegen oktober 2017.

Kom je ook naar onze netwerkdag op vrijdagmiddag 17 maart over ‘Culturen en rolpatronen’?