Menu

Knuffeldief: het allereerste peuterboek van Saloua & Geert

Saloua en GeertSaloua El Moussaoui groeide op in een groot gezin en ze is nu zelf mama van vijf kinderen. Ze werkt als HR-deskundige bij de Stad Antwerpen. Geert Nijs is geboren en opgegroeid in Hasselt en was de jongste van het gezin. Hij woont in Boekt, een dorpje in de provincie Limburg, werkt bij een drukker en is zelfstandig illustrator voor o.a. Theater Zuidervis. Samen werken ze aan Knuffeldief, een prentenboekje voor de allerkleinsten.

Waarom heb jij je opgegeven voor het Sesam-traject?

Saloua: “Ik lees ontzettend graag en veel. Tijdens mijn jaren als kinderbegeleidster alsook tijdens de opleiding Pedagogie van het jonge kind heb ik ervaring opgedaan met het voorlezen van boekjes aan de allerkleinsten in de kinderopvangcentra. Via boekjes leren kinderen taal en ik vind dat er te weinig peuterboekjes zijn die divers van opzet zijn. Ik wil boekjes maken waarin elk kind zich kan herkennen, maar het moet ook de ouders aanspreken.”

Geert: “Van zodra ik een potlood kon vasthouden, tekende ik. En ik ben nooit meer gestopt.  Het is een passie en ik ben dan ook animatiefilm gaan studeren. Voor mij is het belangrijk dat iedereen aanvaard wordt en zichzelf kan zijn. Sesam staat voor kleur en diversiteit. Toen ik hoorde van de oproep, was ik meteen verkocht.”

Van zodra ik een potlood kon vasthouden, tekende ik. En ik ben nooit meer gestopt.” – Geert

Wat zijn je ambities met het Sesam-traject?

Geert NijsGeert: “Ik heb een passie voor kinderboeken. Als kind las en verzamelde ik stripboeken. Maar kinderboeken zijn mooier van grafiek. Je wordt meegezogen in een fantasiewereld. Kinderen zijn het meest dankbare publiek om voor te tekenen. Ik fantaseer graag en kan me inleven in hun leefwereld. Heel graag wil ik verder doorgroeien in de kinderboekenwereld.”

Saloua: “Ik heb al twee verhaaltjes geschreven voor peuters, maar die zijn nooit uitgegeven. Ik ben dol op haken, breien en naaien voor mijn kinderen en familie. Deze creativiteit wil ik ook inzetten om educatief materiaal voor de Sesam-prentenboeken mee te ontwikkelen.”

Hoe verloopt de samenwerking met elkaar? Met de andere nieuwe auteurs?

Geert: “Het verloopt super. Er is een toffe sfeer in de groep en de nieuwe auteurs zijn erg talentrijk. We helpen elkaar en als ik een suggestie heb, ga ik meteen aan de slag met potlood en papier. Met Saloua verloopt de samenwerking natuurlijk en spontaan. We vullen elkaar bijzonder goed aan. Ik ben eerder timide en zij is zeer expressief. Het is een uitstekende match.”

Saloua: “Mijn kinderen vinden het geweldig dat hun mama schrijver is van een prentenboek. Ondertussen zijn ze helemaal gek op Geert (lacht). Het verhaal is echt een co-creatie: we hebben onze eigen inbreng en luisteren naar elkaar. De coaches en de workshops zijn een uitstekende aanvulling en meerwaarde.”

Mijn kinderen vinden het geweldig dat hun mama schrijver is van een prentenboek.” – Saloua

Saloua El MoussaouiWil je een tipje van de sluier opheffen rond jullie prentenboek?

Ali en papaSaloua: “Het hoofdpersonage van ons boekje is Ali en hij heeft een knuffelhondje Waf, maar ook een stoute poes Noes. En Noes, die is gek op knuffels. ”

Geert: “Een ander personage is de papa die knuffels breit. En de rode draad van ons verhaal is een echte draad van rode wol. En als we nu nog zeggen dat de titel ‘Knuffeldief’ is, kan je zelf fantaseren over de inhoud van het verhaaltje.”

Niet alleen Saloua en Geert kijken uit naar hun gedrukt exemplaar, maar wellicht ook de lezers van dit interview. De verwachte uitgeefdatum van Knuffeldief is februari 2022!

Mee weten over Sesam 3.0? Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je in de voor de nieuwsbrief!