Menu

Opleiding diversiteitsbewust én inclusief communiceren

Ben je op zoek naar nieuwe doelgroepen? Wil je weten hoe je aan laagdrempelig veldonderzoek doet? Vraag je je af hoe je taal- en genderinclusief kan schrijven en verbeelden? Heeft je organisatie voeling met de diverse samenleving? Krijg je graag feedback op je communicatievoering? Tijdens de opleiding komen deze topics aan bod op een zeer praktische en toegepaste manier.

Hefbomen voor diversiteitscommunicatie

Aan de hand van 8 hefbomen krijg je inzicht in het abc van communiceren voor een breed publiek. Inclusief communiceren is een verhaal van & en & en &. Vele kleine en grote acties op verschillende fronten maken een wereld van verschil.

Op een interactieve manier worden de hefbomen die het verschil maken, overlopen. Kennis en ervaringen om toegankelijk, begrijpelijk en herkenbaar te communiceren worden tijdens de opleiding uitgewisseld. Ook vragen en cases van de deelnemers komen aan bod. Aan de hand van je eigen communicatiemateriaal ontdek je of je zelf diversiteit in woord- en beeldgebruik uitdraagt.

Inclusief communiceren begint bij jezelf

Docent is Ingrid Tiggelovend, coördinator van Studio Sesam en uitgever. Ze lanceert nieuwe talentvolle schrijvers en illustratoren in de boekenwereld. Ze is communicatie- en sociale wetenschapper. Sinds 2004 publiceert ze over communiceren met een cultureel divers publiek en ondersteunt ze organisaties met veldonderzoek en communicatiemateriaal. Ze is auteur van het handboek Diversiteitscommunicatie. Verbindende communicatie en marketing’. Daarnaast is ze actief rond neurodiversiteit in het onderwijs & een vereniging.

“Ik begon mijn loopbaan tijdens de vorige pandemie, tijdens de aidscampagnes, en toen besefte ik hoe belangrijk communicatie en marketing zijn als je iedereen wil bereiken: het gaat soms over leven en dood” – Ingrid Tiggelovend (Studio Sesam)

In dit recent artikel ‘Inclusief communiceren is meer dan kleurrijk communiceren’ van MediaSpecs.be lees je over haar visie op marketing en communicatie in de diverse samenleving.

Voor wie?

Deze opleiding is boeiend en leerrijk voor organisaties die hun eerste stappen zetten in de inclusieve communicatiewereld en nood hebben aan hefbomen, tips & tricks.

Deze organisaties organiseerden reeds de opleiding of een workshop (korte versie) voor hun medewerkers of leden: Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten, Kortom, Socius, Belgian Association of Marketing, Vlaamse overheid, Westtoer, Provincie Oost-Vlaanderen, Stad Mechelen, ProBiblio Nederland + bibliotheken, Agentschap Integratie & Inburgering, Cera, Caans 2022 Canada, Heerlijk Helder, Creatief Schrijven, Davidsfonds, KULeuven/Antwerpen, Logo Antwerpen, NTGent, OCMW Gent, Orbit, Plantyn, Poppunt, Stad Genk, Huisvestingsbeleid, Afvalsector, …

Enkele bloempjes van deelnemers

“De reacties op de workshop waren unaniem positief en de vraag naar verdere uitdieping is groot.”
“Heel verrijkend, afwisselende werkvormen en boeiende materie.”
“Ik geloof dat dit de beste vorming is dat ik al heb gevolgd. Zeer duidelijk, veel cursusmateriaal, zeer aangename docent, geen te grote groep, zeer dynamisch en interactief.”
“Ik probeer sinds 2 jaar verandering teweeg te brengen binnen onze organisatie en het boek ‘Diversiteitscommunicatie – Verbindende communicatie & marketing’ ligt hier als een soort bijbel op mijn bureau. Ik heb er al heel veel uit geleerd!”

Contact

Neem gerust contact op ingrid.tiggelovend@studiosesam.be of bel +32 486 67 83 99. Of je kan altijd het boek lezen ‘Diversiteitscommunicatie. Verbindende communicatie & marketing’.