Menu

Stapelgek: nieuw prentenboek over autisme

Floor Tinga en Ilse Hermans schreven en illustreerden een uitzonderlijk prentenboek over autisme voor kinderen van 5 tot 10 jaar. Met Stapelgek verbeelden ze de wereld van Max op een humoristische en positieve manier.
Het prentenboek is te koop in de boekhandel in Nederland en België of online via Studio Sesam.

Ken je Max al? Hij is de held in het recent verschenen prentenboek Stapelgek. Max heeft autisme en is stapelgek op stapelen. Hij stapelt zijn familie, zijn huisdieren en de auto’s uit de straat. Niet iedereen is hier blij mee. Op een dag krijgt hij een stapelverbod. Voor Max is de chaos dan echt compleet.

Stapelgek is een humoristisch prentenboek. Het richt zich op de kracht van een autisme spectrum stoornis (ass), in plaats van de problemen te benadrukken. Uiteindelijk weet Max zijn omgeving voor zich te winnen.

Schrijfster Floor Tinga (Utrecht) heeft zelf een zoon met autisme en ze wil met dit prentenboek het landschap van kinderboeken aanvullen met een positief verhaal. Het boek is prachtig geïllustreerd door Ilse Hermans (Rijmenam).

 

Informatief

  • 21 op 21 cm/ harde cover
  • 56 pagina’s volledig in kleur
  • omkeerboek met ‘Help! Ik heb de babyblues!’ van Tewatha Muller & Anggita Soeryanto
  • leeftijd: 5 tot 10 jaar
  • isbn: 9789492784001
  • download hier het persbericht over Stapelgek!
  • online te bestellen via www.studiosesam.be/winkel (€12,95 ipv € 14,95)

Wens je een gesprek of interview met de auteurs? Wil je een Auteurslezing boeken?
Floor Tinga, +31 6 43 234 698, floortinga@hotmail.com, www.floortinga.com
Ilse Hermans, +32 477 45 30 97, ilserdhermans@gmail.com, www.ilsehermans.be

De auteurs kan je ook ontmoeten tijdens het Sesam-festival op 12 december in het Zuiderpershuis te Antwerpen. Floor Tinga leidt in en Ilse Hermans werkt mee aan een workshop.