Menu

Najaar 2019! Opleiding Diversiteitscommunicatie

Herkent iedereen zich in je organisatie? Kalft je publiek af? Of ben je op zoek naar nieuwe doelgroepen? Wil je weten hoe je diversiteitsbewust kan communiceren? Zet je daarvoor nieuwe media in? Heb je behoefte aan professionele feedback op je communicatievoering?

Het aanspreken van een superdivers publiek vraagt meer dan ooit tevoren. Daarom bieden we de opleiding Diversiteitscommunicatie aan.
Voor medewerkers & managers van organisaties, diensten, culturele, maatschappelijke en sociale projecten, …  uit diverse sectoren die feeling willen krijgen met de superdiverse samenleving en een geloofwaardige en gerichte communicatie naar een diverse doelgroep beogen.

Zie ook folder opleiding Diversiteitscommunicatie

Let wel: alle opleidingen in Antwerpen, Gent, Brussel, Genk en Oostende zijn volgeboekt! Wil je opgenomen worden in de reservelijst voor nieuwe opleidingen in het voorjaar?  Doe dan even deze link open en schrijf je in! 

Opleidingsdoelen

Tijdens de opleiding Diversiteitscommunicatie word je geïnspireerd en leer je vaardigheden en technieken om met een actief diversiteitsbeleid, communicatie & sociale marketing doelgroepen te verbinden in plaats van te verdelen en zich beter te positioneren in de superdiverse samenleving.

Onze 6 opleidingsdoelen zijn …

 1. inzicht en kennis over de superdiverse samenleving
 2. vaardigheden om diversiteitsbewust te communiceren
 3. kennis van diversiteitsbewust woord- en beeldgebruik
 4. technieken om aan veldonderzoek te doen
 5. extra inspiratie om je team gevoelig te maken voor diversiteit
 6. gefundeerde feedback over jouw communicatiemateriaal en -strategie.

Iedereen inspireert iedereen

De opleiding Diversiteitscommunicatie vertrekt vanuit de kennis, de ervaringen en het communicatiemateriaal van de deelnemers die uit verschillende sectoren komen. Vaardigheden voor een actief diversiteitsbeleid, voor gerichte (digitale) publiekswerving en verbindende communicatie in woord en beeld, vrij van stereotypes, het komt allemaal aan bod.
De deelnemers uit de vijf regio’s delen hun ervaringen en inzichten via een besloten Facebookgroep.

Je kiest zelf je regio uit. Dit zijn de data in 2019, telkens van 9u30 tot 16u30:

 • Borgerhout -Antwerpen (‘t Werkhuys) op 5 en 19 september VOLGEBOEKT 
 • Gent (De Mokke) op 10 en 24 september VOLGEBOEKT
 • Brussel (huisvandeMens & Amazone vzw) op 8 en 24 oktober VOLGEBOEKT
 • Genk (C-Mine) op 5 en 19 november VOLGEBOEKT
 • Oostende (De Grote Post) op 12 en 26 november VOLGEBOEKT

De locaties zijn allemaal te bereiken met trein, tram of bus.

De lesgevers

Een deskundig team van lesgevers staat paraat.

Geertje De Ceuleneer is diversiteitscoördinator van de VRT. Ze werkte eerder voor radio en tv als presentator en producer. Belangrijk onderdeel van het diversiteitsbeleid, naast beeldvorming en HR, is de toegankelijkheid van het media-aanbod via Vlaamse GebarenTaal, AD, ondertiteling en toegankelijke websites.

Sayira Maruf is sinds 2008 actief in de Brusselse socioculturele sector. Diversiteit loopt als een rode draad door haar professionele parcours. Ze is ook bestuurslid bij ella, kenniscentrum gender en etniciteit, stafmedewerker bij Labo vzw, zelfstandig cultuursensitief psycholoog én schrijfster.

Ingrid Tiggelovend, socioloog en communicatie-wetenschapper, ondersteunt organisaties met veldonderzoek, campagnes en communicatie-materialen. Met Studio Sesam geeft ze superdiverse prentenboeken uit & lanceert nieuwe auteurs. Ze is al jaren actief rond welzijnscommunicatie & etnomarketing. Ze schreef het boek Diversiteitscommunicatie en de publicatie Woorden & beelden k(l)eurrijk kiezen.

Malikka Bouaissa is communicatiewetenschapper, adviseur diversiteit en coacht cultuurnetwerkers in cultuurhuizen. Ze heeft haar eigen artistiek platform AL.ARTE, waar ze culturele projecten in een east-meets-west setting cureert en organiseert (www.alarteprojects.com). Malikka wordt ook veel gevraagd als adviseur wat betreft diversiteit in de culturele sector en geeft ze hierover lezingen.

Gil Geron heeft meer dan 25 jaar ervaring in HR, organisatiemanagement en leiding geven. Ze heeft een postgraduaat diversiteitsmanagement. Creatief op zoek gaan naar opportuniteiten en creatief denken met oog voor organisatie, mens en het proces, is haar kracht.

 

Praktisch

Je kiest een regio.Het aantal plaatsen per regio is beperkt tot maximaal 16 deelnemers. Elke opleiding duurt twee dagen, telkens met 2 weken ertussen. Tijdens deze periode kan je een zelfgekozen opdracht uitwerken.

Prijs: 275 euro (incl. 21% btw, drank) voor 2 opleidingsdagen. Lunch is niet inbegrepen.

Inschrijven voor deze opleidingen kan niet meer.
Je bent definitief ingeschreven als je 275 euro overschrijft op het nummer IBAN BE65 0013 3359 4796 van Studio Sesam vzw met vermelding van je naam + regio. Nadien ontvang je een bevestigingsmail.

Annuleringsvoorwaarden: lees je hier.

Heb je nog vragen?
Contacteer ons dan zeker: contact@studiosesam.be

De opleiding Diversiteitscommunicatie! Voor medewerkers van overheidsdiensten, social profit of managers van maatschappelijk relevante projecten die feeling willen krijgen met de superdiverse samenleving en een geloofwaardige en gerichte communicatie naar een diverse doelgroep beogen. Welkom!
Meer lezen?