Menu

Wie zijn de lesgevers van de opleiding Diversiteitscommunicatie in modules?

Hanan ChalloukiHanan Challouki  is de oprichtster van Inclusify, een bedrijf dat zich focust op inclusieve strategieën en campagnes. Gedreven om een meer inclusieve wereld te creëren, ontwikkelt Hanan haar eigen visie op communicatie. Ze werkte samen met bedrijven als Google, Brussels Airport, Telenet en BNP Paribas en werd voor haar innovatieve strategieën in 2018 beloond met een plek in de prestigieuze lijst van Forbes 30under30. Hanan is ook vice-president van de Belgian Association of Marketing en gastprofessor aan de Odisee Hogeschool in Brussel.

Ingrid TiggelovendIngrid Tiggelovend is communicatie- en sociale wetenschapper. Ze ondersteunt organisaties met veldonderzoek, campagnes en communicatiematerialen. Met Studio Sesam geeft ze superdiverse prentenboeken uit, leidt nieuwe auteurs op en lanceert ze in de boekenwereld. Ze is de auteur van o.a. ‘Diversiteitscommunicatie. Verbindende communicatie en marketing’ en ‘Woorden & beelden k(l)eurig’ kiezen over etnomarketing.

Geertje De Ceuleneer is diversiteitscoördinator van de VRT. Ze werkte jarenlang voor radio en televisie als presentator en producer. Sinds 2010 is ze aan de slag als coördinator diversiteit. Belangrijk onderdeel van het diversiteitsbeleid, naast beeldvorming en HR, is de toegankelijkheid van het media-aanbod via Vlaamse GebarenTaal, AD, ondertiteling en toegankelijke websites.

Ann LabeeuwAnn Labeeuw is medewerker van het Agentschap voor Integratie en Inburgering. Haar hele loopbaan speelt zich af rond de thema’s diversiteit en inclusie. In haar huidige functie als consulent integratie ondersteunt ze organisaties in het uitdenken en uitvoeren van hun diversiteitsbeleid: draagvlak creëren, omgaan met weerstand, actieplannen opmaken en concreet aan de slag gaan met diversiteitszaken. Praktijkgericht en op maat.

Dounia BourabainDounia Bourabain is onderzoekster en bereidt een doctoraat voor bij de vakgroep sociologie van de VUB. Ongelijkheid, discriminatie, racisme en seksisme is haar onderzoeksgebied. Voor haar onderzoek naar etnische- en genderdiscriminatie in kledingwinkels ontving ze de Accothesis- en de P.F. Verhulstprijs. Recent deed ze onderzoek naar etnische-  en klassediscriminatie. In beide studies maakt Dounia gebruik van praktijktesten, een innovatieve methode om discriminatie op te sporen.

Katrien Van Der HeydenKatrien Van der Heyden is socioloog en gender experte. Ze begeleidt organisaties in hun zoektocht om gendergevoelig te werk te gaan en werkt ook aan brede diversiteit in de samenleving. Ze werkt als zelfstandige vanuit haar bedrijf Nesma Consulting en is daarnaast verbonden aan de VUB als lesgever bij UCOS.

Habiba BoumaâzaHabiba Boumaâza werkt bij Kifkif, een interculturele beweging die strijdt voor gelijkheid en tegen racisme. Ze is inhoudelijk medewerker, kruipt in haar pen en geeft vormingen. Haar interesse om kritisch om te gaan met beeldvorming startte toen ze als jonge cameravrouw aan de slag ging met sociaal bewogen thema’s.  www.habibaboumaaza.com

Rob MarcelisRob Marcelis  werkt al meer dan 30 jaar als freelance grafisch vormgever in de culturele en sociale sector (o.m. jeugdtheater HETPALEIS, Stad Antwerpen, Stad Mechelen, concertzaal De Roma, Buurtcentrum Rataplan, Festival van de Gelijkheid, Sesam, Open Doek Vlaanderen, …). In 2015 ontwierp hij de huisstijl van Atlas, integratie & inburgering Antwerpen en sindsdien is hij hun vaste vormgever..

Soumaya ZaouguiSoumaya Zaougui is communicatiestrateeg en zaakvoerder van het Gentse communicatiebureau Billie Bonkers. Daarnaast heeft ze ook een ruime ervaring in de non-profit. Regelmatig begeleidt ze workshops rond het thema nudging en gedragsverandering.

Petra BeeckxPetra Beeckx is copywriter, podcastmaker en digital storyteller. Ze gelooft dat elke organisatie iets waardevols te delen heeft. Met 15 jaar ervaring op zak in communicatie en marketing voor zowel bedrijven, onderwijs, NGO’s – en een debuut als auteur van het kinderboek ‘Het Wispelturig Windorkest’ –  werkt ze nu als freelancer voor o.a. social storytelling agency Chase Creative en Literatuur Vlaanderen.

An Van den BerghAn Van den Bergh is sociaal pedagoog. Nadien werkte ze als educatief medewerker bij Groep Intro en als coördinator kinderrechteneducatie en jongerenwerking bij Plan België. Sinds 2011 is ze stafmedewerker kunst- en cultuurparticipatie bij Dēmos vzw, hét kenniscentrum participatie van kansengroepen. Daarnaast is An zakelijk coördinator van haar eigen vzw, Het Scheldeoffensief, een theaterwerking voor (jong)volwassenen met een beperking.