Studio Sesam, diversiteit in woord en beeld

Vlaanderen is rijk aan heel wat culturen, afkomsten, sociale posities, gewoonten, religies, talen en talenten. Studio Sesam wil die diversiteit zichtbaar maken, mensen en organisaties met elkaar verbinden en bruggen bouwen tussen verschillende gemeenschappen. 

 

Wie cultureel en sociaal diverse doelgroepen wil aanspreken, moet ook intercultureel communiceren. En laat nu net diversiteitsbewuste communicatie de specialiteit van Studio Sesam zijn. Samen met creatieve talenten geven we kleurrijke prentenboeken uit, organiseren het Sesam-festival en bieden onze diensten aan rond diversiteitscommunicatie en etnomarketing. 

Wie werkt mee?

Ingrid TiggelovendIngrid Tiggelovend, stichter en coördinator, drijvende kracht achter Studio Sesam. Geboren in België, kind van een Nederlandse vader. Ze studeerde sociale- en communicatiewetenschappen en maatschappelijk werk. Ze was actief in het jeugd- en welzijnswerk en werkte mee aan voorlichtingsprogramma’s rond aids en drugs. Daarna werkte ze als wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit Antwerpen. Ze richtte Verbal Vision vzw op en publiceerde over etnocommunicatie. Ze was hoofdredacteur van het Triple P magazine over positief opvoeden en coördineerde campagnes zoals de Armoedebarometer van Decenniumdoelen. In 2013 nam ze het initiatief voor het Sesam-literatuurproject en werd uitgever van kinderboeken. Vorig jaar schreef ze het boek ‘Diversiteitscommunicatie. Verbindende communicatie & marketing’ en geeft hierover opleidingen. Als ouder is ze voorzitter van vzw ‘Vereniging Selectief Mutisme’. Ingrid.tiggelovend@studiosesam.be en +32 (0)486 67 83 99

Freelance medewerkers

Studio Sesam is een platform van creatieve freelancers en vrijwilligers die zich voor een warme kleurrijke samenleving willen inzetten.

Rob MarcelisRob Marcelis
grafisch vormgever van schriftelijke en digitale media
Verzorgt de huisstijl van Studio Sesam en de Sesam-kinderboeken. Hij geeft een gezicht aan Het Paleis, de ROMA, de CultuurMarkt, Ketnet en VT4, maar ook aan welzijnsorganisaties zoals Atlas, CAW’s …  Ook werkt hij mee campagnes uit. Uit liefde voor het vak en met engagement: www.robmarcelis.be

Asma Ould AissaAsma Ould Aissa
redacteur en schrijfster van het Sesam-kinderboek ‘Safia en de droombellen’
Verzorgt copywriting, schrijf- en redactiewerk in opdracht.
Ze bouwde haar expertise op als redacteur van Wablieft en het Triple P magazine en schrijft teksten met veel gevoel voor culturele sensitiviteit.

Atilla Erdem
schrijver en fotograaf
Atilla heeft een voorliefde voor eenvoud, beelden en schrijft kortverhalen. Hij schreef  ‘Maankinderen’, een driedelige verhalenbundel. Voor Sesam schreef hij ‘De Broccolireus’ en ‘De huissnuiver’. In zijn verhalen verwerkt hij zijn Turkse afkomst. Hij is een uitstekend fotograaf en biedt zijn diensten aan.

Sesam-auteurs

Studio Sesam beschikt over een netwerk van schrijvers en illustratoren die meewerkten aan het Sesam-kinderliteratuurproject. Welke auteurs?

Deze auteurs blijven betrokken bij de werking van Studio Sesam zoals voor auteurslezingen, voorleesevents, sensitivity reading, studiedagen en festivals.

Het netwerk werd uitgebreid via de besloten Facebookgroep ‘SESAM Community’, een platform voor schrijvers, illustratoren en voorlezers die creatief en diversiteitsgevoelig met kinderboeken willen omgaan.

Raad van bestuur

Ingrid Aerts (voorzitter), docent voedingsleer AP Hogeschool
Koen Deschacht, doctor in de Ingenieurswetenschappen-informatica
Joyce Koeman, doctor in etnomarketing bij de KULeuven-Kulak, beleidsmedewerker ESF
Koen Naegels, docent statistiek en geschiedenis, Karel de Grote Hogeschool
Winny Ang, kinderpsychiater aan ‘ t verhaal, Universiteit Antwerpen en DVD Sint-Jozef én schrijver
Ingrid Tiggelovend, communicatie- en sociale wetenschapper, coördinator Studio Sesam
Atilla Erdem, psycholoog bij CAW Antwerpen en schrijver
Annemie Vandeputte, ex-VTM journaliste, nu communicatiemedewerker bij OLO