Menu

Workshop. Kruispuntdenken en kinderboeken. Wat vinden we ‘normaal’ en wat zegt dat over ons?

In deze interactieve workshop neemt Fatma Arikoglu van ella vzw je mee naar een reis doorheen kinderboeken: hoe kunnen we bewuster kijken naar kinderboeken en hoe kunnen we stereotypes vermijden.

Een must voor iedereen die met kinderboeken bezig is.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden en oefeningen komen de deelnemers meer te weten over ‘kruispuntdenken’. Ze krijgen handvaten aangereikt om zich meer bewust te zijn van de eigen positie als (voor)lezer of als auteur, tekenaar of kijker. Stereotypen en rolpatronen op diverse vlakken worden belicht. Is onze blik over ‘de ander’ wel zo onschuldig als we denken? Waar let je als auteur of voorlezer op om stereotiepe kinderboeken te vermijden? Uitsmijter: Fatma geeft enkele cijfers over literatuurprijzen.

Wie is Fatma Arikoglu? Ze studeerde Communicatiewetenschappen (Ugent) en  communicatiemanagement, Public Relations en voorlichting (AHS Gent). Ze is sinds 2010 werkzaam als stafmedewerker gelijke kansen bij ella, het kenniscentrum gender en etniciteit. Daarvoor heeft ze als onderzoeksmedewerker bij de Nederlandstalige Vrouwenraad gewerkt. Haar voornaamste werkdomeinen zijn gelijke kansen, intersectionaliteit, feminisme en racisme.

Praktisch:
12u10 – 13u20
Aantal plaatsen: 30 personen VOLZET