Menu

Tekendwang bij Sanne Thijs

Sanne ThijsSanne kan het tekenen niet laten. Beelden flitsen door haar hoofd en dan moeten ze vorm krijgen op papier of op andere materialen. Ze groeide op in het Limburgse Maasland, maar trok naar het sprankelende Gent om de opleiding ‘storyboarding en illustratie’ aan Sint-Lucas te volgen.

 

KLENGKLENGKLENG! ROMMELDEBOM!

Sanne werkte twee jaar mee aan het Sesam-project want ‘diversiteit maakt een kinderboek zoveel interessanter,’ vertelde ze aan vzw Studio Sesam. Ook sprak het haar enorm aan om met een groep creatieven samen een creatietraject af te leggen. Met de Nederlandse debuterende schrijfster Alice van de Geest werkte ze het Sesam-verhaal ‘De Fanfare’ uit over een straatfeest met Asha en Mhina in de hoofdrol. Het is tevens een optelverhaaltje over diverse kinderen in een straat die samenspelen en muziek maken. Sanne schilderde er met een vaste hand prachtige kleurrijke illustraties bij met veel oog voor detail en respect voor diverse gemeenschappen.

Een olifant in het zwembad

Het Sesam-project was de start om haar talenten professioneel in te zetten. Ze werkte nog mee aan de coverillustratie van ‘Adderkop’ het nieuwste boek van Katrien van Hecke en bouwt in Gent mee een creatieve community op via Aerey, een organisatie voor ondernemers. Ook nik-nak, uitgever van meertalige kinderboeken, vroeg Sanne om een verhaal over zwemmende olifanten te illustreren. ‘Olifanten zijn geweldige dieren en hebben me altijd gefascineerd. Ik kreeg kriebels om meteen te beginnen tekenen,’ vertelt Sanne.
Haar eerste tekening voor het nik-nak boek ‘Een olifant in het zwembad’ heeft veel betekenis voor haar omdat het terug doet denken aan haar kindertijd. Als ze met de school ging zwemmen, kreeg ze altijd zin om meteen in het water te springen en door hoepels te duiken. Door de ervaring met Sesam tekende ze de kinderen in het nik-nak boekje lang, smal, dik en dun en met jongens en meisjes van diverse origines.

“Sesam heeft ervoor gezorgd dat ik de keuze heb durven maken om fulltime als illustrator te werken en zo mijn grote droom waar te maken.”

Bestellen?

De fanfareDe fanfare: www.studiosesam.be/winkel

De verhalen ‘De fanfare’ en ‘Waar is Parlo?’ zijn gebundeld in één kleurrijk prentenboek. Elk verhaal heeft een eigen cover. Lees ook de recensie op http://pluizuit.be/content/waar-parlo-de-fanfare

 

Olifantinhetzwembad_Turks‘Een olifant in het zwembad’, te verkrijgen in het Turks, Frans en Arabisch met als basistaal Nederlands. www.nik-nak.eu

 

 

 

Wil je Sanne blijven volgen? Zie https://www.facebook.com/SanneThijs of op http://www.sannethijs.be