Superdiverse prentenboeken

Superdiverse prentenboeken: herkenbaar en sensitief

Erbij horen of belonging is een levensnoodzakelijk gevoel. Dat kinderen zich kunnen herkennen in verhalen en in de personages geeft het gevoel dat je er mag zijn. Door onze superdiverse verhalen maken ze ook kennis met diverse dimensies van het samenleven.

> lees verder

Artikel Diversiteitsbewust en inclusief communiceren - Ingrid Tiggelovend

Expertise diversiteitsbewust en inclusief communiceren

Marketing en communicatie zijn belangrijke hefbomen om voor verandering te zorgen. Met diversiteitscommunicatie hebben we oog voor specifieke doelgroepen en hoe we hen best bereiken met geloofwaardige en verbindende boodschappen.

> lees verder

Boekvoorstelling Sesam 18 maart 2022

Sesam-creatietraject: nieuwe talenten, kleurrijke boeken

Met het leer- en creatietraject lanceert Studio Sesam nieuwe talentvolle schrijvers en illustratoren in de boekenwereld. Ze creëren kleurrijke prentenboeken die op een vanzelfsprekende en niet-stereotype manier de diverse samenleving weerspiegelen.

> lees verder

Vertelkaarten Wortelen in nieuwe aarde

Sociale thema's creatief uitwerken

Met Studio Sesam werken we graag mee aan maatschappelijk relevante projecten zoals ‘Wortelen in nieuwe aarde’ of het Hulpprogramma selectief mutisme. Hiervoor spreken we ons netwerk aan van schrijvers, illustratoren en creatieve freelancers.

> lees verder

Montage luisterverhalen in audiodescriptie

Verhalen omzetten in audiodescriptie

Prentenboeken hebben prachtige illustraties die ook verteld kunnen worden. Beelden omzetten in gesproken taal met geluidseffecten heet audiodescriptie. Kinderen met een visuele beperking of moeilijker lezertjes doen er hun voordeel mee.

> lees verder

Voorlezen met kamishibai

Voorlezen met kamishibai en grote vertelplaten

De Sesam-auteurs gebruiken vertelplaten en een verteltheater, de kamishibai, als ze voorlezen. Het is een manier om samen te duiken in het verhaal en de nieuwsgierigheid extra te prikkelen. Voorlezen met een kamishibai komt vanuit Japan overgewaaid.

> lees verder

Covers van acht Sesam-prentenboeken

Sesam 3.0 presenteert

Nieuwe en ervaren talentvolle schrijvers en illustratoren volgden van maart 2021 tot eind 2022 een creatietraject bij Studio Sesam. Samen creëerden ze diverse kleurrijke prentenboeken voor jonge kinderen.

> lees verder