Sesam-shop

Sesam-shop, kleurrijke boeken & diverse materialen

In de Sesam-shop vind je onze kleurrijke, superdiverse prentenboeken en vertelplaten. Daarnaast bieden we ook educatief materiaal aan over  maatschappelijk relevante thema’s zoals diversiteitscommunicatie, genderdiversiteit of selectief mutisme.

> lees verder

Opleiding Diversiteitscommunicatie

Opleiding: diversiteitsbewust en inclusief communiceren

Aan de hand van 8 hefbomen krijg je inzicht in het abc van inclusief communiceren. Vele kleine en grote acties maken een wereld van verschil voor communicatiemedewerkers en marketeers. Met deze hefbomen leer je zelf zelf aan de slag te gaan.

> lees verder

Luisteren naar verhalen in audiodescriptie hero

Luisteren naar Sesam-verhalen in audiodescriptie

Studio Sesam zette 12 prentenboeken om in luisterverhalen met geluidseffecten. Deze verhalen zijn gratis te beluisteren. Ga rustig zitten. Als je het Sesam-prentenboek bij je hebt, kan je meelezen en luisteren tegelijk. Zo is lezen prettig en leerrijk,

> lees verder

Workshops diversiteitsbewust & inclusief communiceren

Workshops: inclusief taal- en beeldgebruik & veldonderzoek

Wil je weten wat je nog wel en niet kan schrijven? Hoe je stereotype beeldvorming kan vermijden? Hoe je aan veldonderzoek doet bij een divers publiek? In onze workshops krijg je vele praktische tips aan de hand van je eigen communicatiemateriaal.

> lees verder

Screenen op sensitief schrijven en verbeelden

Taal kan mensen verbinden, maar ook uitsluiten. Soms sluipen er onnauwkeurigheden en onbewuste (voor)oordelen in teksten en beelden binnen. We screenen je werk en we zoeken samen naar een taalregister dat bij je organisatie past.

> lees verder

Workshop kleur in de boekenkast

Workshop: kleur in de boekenkast

Wat zijn inclusieve kinderboeken? Wat is het belang ervan? Wat is een cultuurkritische leeshouding? In onze creatieve workshop geven we je vele tips hoe je inclusief aan de slag kan gaan als auteur, bib-medewerker, leerkracht of voorlezer.

> lees verder

Studio Sesam Auteurslezingen

Auteur op bezoek: auteurslezingen & workshops

De Sesam-auteurs lezen hun prentenboek op een creatieve en interactieve manier voor. Na het voorlezen voorzien ze een speelse activiteiten over het verhaal. Een auteur op bezoek is een unieke ervaring voor kinderen. Via Auteurslezingen geniet je van een korting.

> lees verder