Feest bij Winki door Alice van de Geest en Sioe Jeng Tsao

Feest bij Winki door Alice van de Geest en Sioe Jeng Tsao

Sioe Jeng Tsao en Alice van de Geest hebben samen het boekje ‘Feest bij Winki’ gemaakt. Een boekje over het Chinees Nieuwjaar, een groot feest dat zo’n tien dagen duurt en bol staat van symboliek en tradities.

> lees verder

Geertje de Ceuleneer en Julie Vangeel

Niemand hoeft een buitenbeentje te zijn vinden Geertje & Julie

Niemand hoeft een buitenbeentje te zijn vinden Geertje & Julie. Geertje De Ceuleneer is meer dan dertig jaar geleden aangespoeld in Brussel waar ze in de media werkt. Julie Vangeel studeerde af als illustrator aan Sint-Lucas Antwerpen.

> lees verder

Johanna Pas stelt Poëzie-Tarot voor

Kringen op het tafelblad. Afscheid van dichter Johanna Pas

Donderdagavond 15 juni stelde Johanna Pas het literair kaartspel ‘Kringen op het tafelblad’ voor in de bomvolle aula van bib Permeke in Antwerpen. Enkele dagen later overleed Johanna ten gevolge van haar ziekte.

> lees verder

Marthe Nelissen en Karolina Szejda

Humor, pit en vooral veel talent: het duo Marthe & Karolina!

Marthe Nelissen is arabist, schrijver en geeft circusles. Karolina Szejda is striptekenaar en leerkracht. Donutdag is de titel van hun nieuwe Sesam-prentenboek. Het is een humoristisch verhaal over tweetalig opgroeien, misverstanden in de Poolse winkel en over heel veel donuts.

> lees verder

Alice en Dieter maakten samen een Nederlands-Vlaams LGBTQ+ prentenboek

Alice en Dieter maakten samen een LGBTQ+ prentenboek

Dieter de Schutter is freelance illustrator en woont in Antwerpen. Alice van de Geest is juf, schrijfcoach en moeder van twee kinderen. Ze woont in Amersfoort, een prachtige middeleeuwse stad in het midden van Nederland. Samen creëerden ze het prentenboek ‘Mama doet gek’.

> lees verder

Khadija Timouzar en Sanne Thijs

De liefde voor een pasgeboren baby is in elk gezin hetzelfde: Khadija en Sanne

Sanne Thijs is bedenker van Full of Freckles, een online illustratiemerk waar ze échte vrouwen tekent in al hun vormen. Ze is ook illustrator van kinderboeken. Khadija Timouzar werkt bij Het huis van het Kind. Ze schreef eerder Feest voor Ilyas. Overal cadeautjes is hun allernieuwste boreling …

> lees verder

Julie Van Hove en Svetlana Romanova

De atypische en humoristische verhalenwereld van Julie & Svetlana

Julie van Hove, geboren in Rwanda en opgegroeid in Zimbabwe. Ze is grafisch vormgever/illustrator en leidt een project in cultuurhuis Arenberg. Svetlana Romanova, geboren en opgegroeid in Kirgizstan, een republiek die zich losscheurde van de voormalige Sovjet-Unie.  Samen creëerden ze het wervelende prentenboek Bij Babushka.

> lees verder

Asma Ould Aissa en Hannah Van der Cruyssen

Asma & Hannah laten de Berberse legende Tamza tot leven komen

Tamza de menseneter is een grappig griezelverhaal, geschreven door Asma Ould Aissa, met illustraties van Hannah Van der Cruyssen. Asma liet zich inspireren door haar eigen Amazigh achtergrond. Illustrator Hannah, geboren in Gent, verdiepte zich erin.

> lees verder

Saloua El Moussaoui en Geert Nijs

Knuffeldief: het allereerste peuterboek van Saloua & Geert

Saloua El Moussaoui groeide op in een groot gezin en ze is nu zelf mama van vijf kinderen. Ze werkt als HR-deskundige bij de Stad Antwerpen. Geert Nijs is geboren en opgegroeid in Hasselt. Hij werkt bij een drukker en is zelfstandig illustrator voor o.a. Theater Zuidervis. Samen werken ze aan Knuffeldief, een prentenboekje voor de allerkleinsten.

> lees verder

Nadia Babazia en Laura Muls

Een sprankelend debuut van Laura & Nadia over migratie

Nadia Babazia woont in Borgerhout en heeft haar wortels in Marrakech. Voor het Red Star Line Museum werkt ze rond migratie en erfgoed. Ook Laura Muls woont en werkt in Antwerpen. Ze is illustrator en geeft ook es in het Buitengewoon Secundaire Onderwijs. Het prentenboek De koffers van oma is hun debuut.

> lees verder

Evy Van Guyse en Niels Verbinnen

Een droomduo: Niels Verbinnen en Evy Van Guyse

Niels Verbinnen is lezer, architect en creatieve duizendpoot. Evy Van Guyse is illustrator en deeltijds medewerker bij een cultuurdienst. Ze vonden elkaar bij Studio Sesam. Samen zijn ze de auteurs van het mooi fantasierijke prentenboek Droomkasteel over een verlegen kind Riff met twee papa’s.

> lees verder