Over ons

Studio Sesam is een vereniging zonder winstoogmerk en maakt de diversiteit zichtbaar maken door inclusief te schrijven, te illustreren en de communiceren zodat iedereen gezien en gehoord wordt. We willen mensen en organisaties met elkaar verbinden en bruggen bouwen tussen diverse gemeenschappen en groepen in de samenleving.

HOE DOEN WE DAT?

  • We ijveren voor meer kleur in de kinderboekenwereld. We lanceren nieuwe talentvolle schrijvers en illustratoren en geven inclusieve kinderboeken uit;
  • We specialiseren ons in diversiteitsbewust en inclusief communiceren zodat organisaties een breed divers publiek kunnen bereiken;
  • We werken mee aan welzijnsprojecten die een impact hebben op een duurzame en rechtvaardige samenleving voor iedereen.

WIE WERKT ER MEE?

Ingrid Tiggelovend, stichter en coördinator, is drijvende kracht achter Studio Sesam. Ze is sociale- en communicatiewetenschapper. Ze houdt zowel van kinderboeken als van wetenschappelijk veldonderzoek, van zelf boeken schrijven als van nieuwe creatieve talenten lanceren.

Rob Marcelis verzorgt de huisstijl van Studio Sesam en de vormgeving van het printmateriaal. Syl Mulder is de webmaster. Ester van Buuren zet de puntjes op de i van tekst en taal. We werken veel samen met nik-nak en Narrata, organisaties die werken rond meertalige kinderboeken en voorlezen.

De Sesam-auteurs volgden het Sesam-literatuurtraject en blijven betrokken voor auteurslezingen, voorleesevents, acties en voor opdrachten zoals sensitiviteitsscreening van teksten, het illustreren of ontwikkelen van creatief materiaal.

Ook doen we een beroep op een netwerk van creatieve freelancers en vrijwilligers.

De vzw wordt mee aangestuurd door Ingrid Aerts, Koen Deschacht, Winny Ang, Joyce Koeman, Atilla Erdem en Annemie Vandeputte.